طرز تهیه برنج زرد رنگ زعفرانی قالبی رستورانی

طرز تهیه برنج زعفرانی

طرز تهیه برنج زرد رنگ زعفرانی با ماست کته زعفرانی قالبی رستورانی آبکش ته دیگ زعفرانی xvc jidi fvk cutvhkd

برنج زعفرانی یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که به همراه غذاهای سنتی اکبر جوجه و کباب تابه ای سرو می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت تفریحی سراما همراه باشید.
برنج ، پلو یا چلو زعفرانی یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که به تنهایی سرو نمی شود و در کنار انواع خورش ها ، کباب ها و … سرو می شود. برنج تقریبا پر مصرف ترین غذا در بین غذاهای اصلی است. در این آموزش طرز تهیه برنج زعفرانی را آماده کرده ایم. با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید برای ۴ نفر چلو زعفرانی تهیه نمایید.
مواد لازم برای ۲ نفر
برنج۲ پیمانه
زعفران دم کرده۴ قاشق غذاخوری
نمک و روغنبه مقدار کافی

دستور پخت برنج زعفرانی

مرحله اول

ابتدا برنج را داخل یک ظرف مناسب می ریزیم و به اندازه ای آب اضافه می کنیم که سطح آب یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. در ادامه یک قاشق چایخوری نمک هم اضافه کرده و برنج را خوب زیر و رو می کنیم و کنار می گذاریم تا خیس بخورد.

مرحله دوم

نسبت به نوع برنج باید برای خیساندن برنج ۲ تا ۳ ساعت زمان بگذاریم. پس از اینکه برنج به خوبی خیس خورد، یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم تا دو سوم حجم آنرا را با آب پز می کنیم و صبر می کنیم تا آب به جوش بیاید.

مرحله سوم

پس از اینکه آب جوش آمد برنج خیسانده شده را داخل قابلمه می ریزیم و با کفگیر هر از چند گاهی هم می زنیم تا دانه های برنج به هم نچسبند. نسبت به نوع برنج حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه زمان برای پخت اولیه برنج کافی می باشد.


همچنین ببینید : طرز تهیه خورش قلیه قارچ خوشمزه با قارچ و تمرهندی

مرحله چهارم

زمانی که برنج را آبکش می کنیم باید دانه های برنج به طور کامل نرم شده باشند و مغزشان کمی سفت باشد. پس از اینکه برنج را آبکشی کردیم، یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن داخل ان می ریزیم.

مرحله پنجم

پس از اینکه روغن داغ شد، به دلخواه از سیب زمینی یا نان برای ته دیگ استفاده می کنیم و برنج آبکش شده را روی ته دیگ می ریزیم. حالا زعفران دم کرده را روی برنج به صورت پخش می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم تا برنج دم بکشد.

مرحله ششم

حدود ۴۵ دقیقه زمان برای دم کشیدن برنج نیاز است. اگر بخواهیم برنج زعفرانی را به صورت کته بپزیم باید آب کمتری داخل قابلمه بریزیم و بهتر است نصف کمتر قابلمه را با آب پر کنیم. پس از اینکه برنج خیسانده شده را داخل قابلمه آب جوش ریختیم.


همچنین ببینید : طرز تهیه کباب بناب ساطوری تبریز

مرحله هفتم

حرارت راز یاد می کنیم تا آب درون قابلمه کشیده و تبخیر شود. سپس زعفران دم کرده را به همراه روغن یا کره روی برنج به صورت پخش می ریزیم و درب قابلمه را می گذارم، سپس حرارت زیر قابلمه را ملایمتر می کنیم تا برنج نسوزد.


دم کردن زعفران با یخ:

با این روش جدید رنگ‌دهی زعفرون رو چند برابر می‌شه، ما امروز برای رنگ‌ بازکردن زعفرون‌هامون از یک تکه یخ کمک خواهیم گرفت، مقدار زعفرون مصرفی، ” زعفران آسیاب شده” برای غذایی مورد نظرتون رو توی ظرفی مناسب ریخته و‌ روی اون تکه یخ قرار دهید و کنار بذارید. ‌منتظر‌ بمونید تا کاملا یخ آب بشه و ‌شکل مایع به خودش بگیره.


درمان کم خونی و تقویت رشد موها


خانم ها در دوران بارداری معمولا دچار کم خونی می‌شوند، توصیه می‌شود که غذاهای غنی از آهن مصرف کنند، زعفران‌ نیز منبع غنی از آهن است.نوسانات هورمونی بر رشد موها تاثیر می‌گذارد و ممکن است باعث ریزش مو در این مرحله از زندگی مادر شود، که زعفران منجر به افزایش رشد موها می‌شود.


رفع اختلالات خواب، پوستی و الرژی ها


خانم ها معمولا در این‌ دوران دچار اختلالاتی در خواب می‌شوند. مصرف چای زعفران خواب را تقویت می‌کند و به علت خواص آرام بخشی که دارد، منجر به ایجاد آرامش در آن ها می‌شود.به علت نوسانات هورمونی خانم ها در این دوران ممکن است دچار مشکلات پوستی شوند، مصرف زعفران در بارداری از ایجاد مشکلات پوستی در خانم های باردار جلوگیری می‌کند.خانم های باردار به آلرژی و عفونت بیشتر حساس می‌شوند که این به خاطر مصونیت سیستم ایمنی است.استفاده از زعفران به همراه شیر حساسیت و الرژِی را کاهش می‌دهد، هم‌چنین اگر تب داشته باشند استفاده از زعفران منجر به کاهش دمای بدن می‌شود.هورمون ها مسئول ایجاد لثه در دوران بارداری هستند.‌مسواک زدن در این دوران ممکن است با درد همراه باشد.می‌توان زعفران را به صورت پودر درآورده و استفاده کرد.این می‌تواند درد و حساسیت را کاهش دهد و این امکان را دهد که بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنیم.


با دکتر خود مشورت کنید


در دوران بارداری باید با متخصص زنان و زایمان دائما در ارتباط باشید.بنابراین اگر پزشک شما مصرف زعفران در بارداری را برای شما خطرناک بداند باید از مصرف آن‌ اجتناب کنید.



طرز تهیه 


برنج را 30 دقیقه در مقداری آب و نمک خیس دهید ، پس از این مدت زمان برنج را بشویید و بهمراه مقداری آب داخل قابلمه بریزید ( به اندازه ای آب اضافه کنید که به ارتفاع 1 بند انگشت روی برنج را بپوشاند ).



چند قاشق روغن ، مقداری نمک و زعفران دم کرده را به برنج اضافه و خوب مخلوط کنید تا رنگ آب یکدست شود.


حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد و جذب برنج شود (در این مدت چند بار هم بزنید ) ، پس از اینکه آب جذب برنج شد حرارت را کم کنید و روی قابلمه را بپوشانید تا برنج دم بکشد.


برنج آماده را از روی حرارت بردارید و 10 دقیقه صبر کنید تا برنج کمی خنک شده و ته دیگ از قابلمه جدا شود سپس در ظرف برگردانید و همراه با گوشت یا مرغ و … سرو کنید ( بهتر است برای داشتن ته دیگی خوب از قابلمه نچسب استفاده کنید ).

نظرات