طرز تهیه خورش قلیه قارچ
خورش قلیه قارچ یکی از انواع خورش های خوشمزه و جدید ایرانی است که شباهت زیادی به قلیه ماهی دارد، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه سایت تفریحی سراما همراه باشید.
این خورش خوشمزه دقیقا شبیه خورش قلیه ماهی و قلیه میگو است فقط به جای استفاده از میگو یا ماهی از قارچ استفاده می شود. البته اگر دوست داشته باشید می توانید این خورش را به صورت ترکیب هم درست کنید. مثلا قلیه ماهی درست کنید قارچ هم به آن اضافه کنید. طعم این خورش بسیار عالی است و برای کسانی که گیاه خوار هستند پیشنهاد خوبی است.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
قارچ | ۵۰۰ گرم |
سبزی قلیه (گشنیز و شنبلیله) | ۵۰۰ گرم |
سیر | ۲ حبه |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
سس تمرهندی | ½ لیوان |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و کاری | به مقدار کافی |
دستور پخت خورش قلیه قارچ
مرحله اول
ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا پیاز سبک شود، در ادامه سیرها را با رنده ریز رنده می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا عطر سیرها بلند شود.
مرحله دوم
در این مرحله مقداری ادویه کاری، زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا ادویه ها با سیر و پیاز یکدست شوند. در ادامه قارچ را پس از شستشو به صورت اسلایس شده خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا قارچ را به خوبی تفت می دهیم تا آب بیندازد و سرخ شود. پس از اینکه قارچ به خوبی سرخ شد، ۲ تا ۳ لیوان آب اضافه می کنیم. در ادامه سبزی قلیه را به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم و به صورت جداگانه کمی تفت می دهیم.
مرحله چهارم
توجه داشته باشید که بهتر است سبزی قلیه را خیلی بیش از حد سرخ نکنید چون ممکن است باعث تلخ شدن خورش شود. در ادامه سبزی قلیه سرخ شده را به همراه مقداری نمک به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش جا بیفتد.
مرحله پنجم
پس از گذشت یک تا یک و نیم ساعت سس تمرهندی را به خورش اضافه می کنیم و صبر می کنیم خورش به خوبی جا بیفتد و کم آب شود. در پایان خورش قلیه قارچ را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه برنج سرو می کنیم.
طرز تهیه قلیه قارچ سپه سالاری :
مواد اولیه :
قارچ كوهي يك كيلوگرم
پياز كوچك يك عدد
سبزي كوهي (سيرك) 500 گرم
آب سه پيمانه
روغن، نمك و فلفل به ميزان لازم
طرز تهیه
پياز را ريز خرد كرده كمي در روغن تفت ميدهيم بعد قارچ را لقمهاي خرد كرده به پياز اضافه ميكنيم و تفت ميدهيم. سبزي را خرد كرده به قارچها افزوده و پس از آن آب را ميافزاييم تا قارچها پخته و خورش جا بيفتد. در پايان نمك و فلفل خورش را اندازه ميكنيم. (بهتر است قليه قارچ را با حرارت ملايم بپزيد.)
خورش داوود پاشا یکی از خورش های معروف ترکیه است که شباهت هایی به خورش فسنجون ما ایرانی ها دارد، برای مشاهده این اموزش آشپزی ترکیه ای در ادامه با مطلب طرز تهیه خورش داوود پاشا به روش برنامه دستپخت همراه باشید.
خورش قیمه یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار پر طرفدار ایرانی است که علاوه بر اینکه در مهمانی ها و مجالس مورد استفاده قرار می گیرد به عنوان یک غذای مناسبتی برای ایام مذهبی و مناسبت های خاص نیز شناخته می شود که به صورت نذری میان مردم پخش می شود. مواد اصلی خورش قیمه تقریبا در تمام نقاط ایران یکی هستند اما در بعضی از مناطق علاوه بر مواد اصلی خورش قیمه ، مواد غذایی دیگری نیز به این خورش اضافه می شود. خورش قیمه به طور معمول با گوشت خورشتی که متشکل از گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله است تهیه می شود اما بعضی افراد این خورش را با گوشت چرخ کرده یا گوشت مرغ نیز طبخ می کنند. برای تهیه این خورش خوشمزه در ادامه با مطلب طرز تهیه خورش قیمه همراه باشید.
خورش فسنجان یکی از غذاهای سنتی و بسیار پرطرفدار استان های شمالی کشور ( گیلان و مازندران ) می باشد. این خورش خوشمزه در استان گیلان با روش ها و مواد بسیار متنوعی تهیه می شود که تقریبا می تواند تمام ذائقه ها را پوشش می دهد. خورش فسنجان به صورت سنتی با گردو تهیه می شود اما در برخی مناطق آنرا با فندق هم طبخ می کنند. خورش فسنجان را معمولا با مقدار زیادی گردو طبخ می کنند و به همین دلیل به عنوان یکی از غذاهای گران و مجلسی ایرانی هم محسوب می شود. این خورش خوشمزه انواع بسیار متنوعی دارد که در ادامه به محبوب ترین انواع آن اشاره می کنیم. از محبوب ترین انواع خورش فسنجان می توان به فسنجان با گوشت قلقلی ، فسنجان با اردک ، فسنجان با مرغ و فسنجان با گوشت بوقلمون اشاره کرد. برای تهیه این خورش مجلسی در ادامه با مطلب روش پخت فسنجون خوشمزه و مجلسی با گوشت مرغ همراه باشید.
نظرات
ارسال یک نظر