طرز تهیه سنگ سیر
پلوی سنگ سیر یه غذای سنتی و قدیمی کردی که طرفداران خاص خودشم داره. پلوی سنگ و سیر یکی از خوشمزه ترین و مشهورترین غذاهای کُردی است که واقعا به یک بار امتحان کردنش می ارزه. سنگ سیر یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به غرب کشورمان می باشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی کردی در ادامه با پورتال سراما همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر
- برنج ۲ پیمانه
- سینه مرغ ۱ عدد کامل
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- آرد سوخاری ۲ قاشق غذاخوری
- هویج ۱ عدد متوسط
- لوبیا سبز ۱ پیمانه
- لوبیا چیتی پخته ½ پیمانه
- سیب زمینی ۲ عدد متوسط
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
- پاپریکا و پودر سیر به مقدار کافی
- زردچوبه و روغن به مقدار کافی
دستور پخت سنگ سیر
مرحله اول
برای تهیه سنگ سیر کردی ابتدا گوشت مرغ را چرخ می کنیم و داخل یک کاسه مناسب می ریزیم. در ادامه پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم، سپس با فشار دست آب اضافی اش را می گیریم و به همراه آرد سوخاری به کاسه اضافه میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله مقداری پاپریکا، پودر سیر، زردچوبه و نمک و فلفل سیاه به مواد اضافه می کنیم، سپس مواد را با دست چند دقیقه ورز می دهیم تا کاملا یکدست شود. در ادامه روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم.
مرحله سوم
در این مرحله پس از اینکه مایه کوفته قلقلی به خوبی استراحت کرد، یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم، سپس کوفته ها را با دست درست می کنیم و در روغن داغ سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله چهارم
لوبیا سبز و هویج را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس به همراه لوبیا چیتی پخته شده داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس ۴ پیمانه آب اضافه می کنیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم آب جوش بیاید.
مرحله پنجم
پس از گذشت ۳۰ دقیقهف کوفته های قلقلی را به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۲۰ دیگر مواد با هم بپزند. پس از گذشت ۲۰ دقیقه سیب زمینی ها را به صورت حبه ای خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله ششم
پس از گذشت ۱۰ دقیقه برنج را که از قبل خیسانده ایم به همراه کمی روغن به قابلمه اضافه می کنیم، حالا صبر می کنیم تا آب درون قابلمه کم شود، سپس برنج را دم می گذاریم. حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بعد غذای ما اماده سرو است.
دستور دوم
برای سنگه سیر استخوان های مرغ یا بوقلمون یا غاز را میپزیم و ابشو میگیریم و توی قابلمه میریزیم و برنج نیم دانه رابه اب استخوانهااضافه کرده و میزاریم بپزد وقتی نیم پز شد عدس را اضافه میکنیم تا با برنج خوب جابیفتد.مرحله ی بعدی اماده کردن کوفته ریزهامونه که با گوشت های جدا شده استخوان ها با پیاز چرخ کرده و نمک و فلفل و زردچوبه چرخ کرده و داخل روغن سرخ میکنیم. در مرحله ی پایانی پیاز داغمون سرخ میکنیم و ۱۵ دقیقه مانده به سرو غذا دوغ کشکمونو به اشمون اضافه میکنیم وده دقیقه میزاریم بپزد و به دلخواه تزیین میکنیم. من کشکمو جداگونه میزارم و چند حبه سیر رنده شده بهش اضافه میکنیم چون سلیقه ها فرق داره بعضیا کمتر یا بیشتر میریزن.
دستور سوم
مواد لازم
- سیب زمینی ۲ عدد
- هویج ۲ عدد
- سینه مرغ ۱ عدد
- پلوی سنگ و سیر
- لوبیا سبز ۲ پیمانه
- لوبیا قرمز ۱ پیمانه
- برنج دانه گرد ۲ پیمانه
- سبزی کوهی کاکوتی ۱ قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه پلوی سنگ و سیر
اول سینه مرغ و با پیاز چرخ میکنیم و بهش ادویه زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز میزنیم و میزاریم یکم استراحت کنه در این حین لوبیا قرمز رو که از شب خیس خورده رو توی مقداری آب جوش میریزیم تا بپزه. در ادامه دستور پخت پلوی سنگ و سیر باید،
بعد از نیم ساعت بهش هویج خورد شده نگینی رو اضافه می کنیم و بعد سبزی کاکوتی و لوبیا سبز میزنیم و بعد از ۱۰ دقیقه بهش سیب زمینی هارو که به اندازه حبه قند خورد کردیم اضافه میکنیم و گوشتامونو دونه دونه قلقلی میکنیم و میندازیم توی مواد در حال جوش.
بعد از ۱۰ دقیقه بهش برنجمونو اضافه میکنیم و نمک میزنیم و میزاریم تا خوب دم بکشه. اگه خواستین میتونید مثل برنج در حین دم یکم بهش روغن بزنید تا دم بکشه ولی در کل بین ما کرد ها رسمه که این غذارو بعد از پخت بهش سیر با ماست میزنیم و یکم روغن میریزیم روش و نوش جان میشه و واقعاً غذای لذیذی هست حتما یه بار امتحان کنید .
مطالب مرتبط :
- ماکارونی مجلسی و خوشمزه
- طرز تهیه انواع غذاهای خوشمزه بین المللی
- طرز تهیه مرصع پلودونفره به صورت مرحله به مرحله
منابع :
- chishi.ir
- dayan.ir
- @negin.foodblog
نظرات
ارسال یک نظر